Bark is healing

afmeting 40 x 32.5 inch

Elke stam van een boom heeft een ander uiterlijk! Dat maakt elke boom uniek.

Dit wordt bepaald door het type, waar het staat, hoe oud het is en de weersinvloeden door de jaren heen. Bacteriën, dieren of mensen kunnen de boom beschadigen. Bij elke schade zullen blijvende sporen optreden. De boom probeert zich steeds weer te herstellen. 

Dat levert soms mooie plaatjes op. Het is heel fascinerend om te zien hoeveel verschillende kleuren, vormen en structuren een boomstam heeft.

Elke boom vertelt zijn eigen verhaal!

De schors van een boom bevindt zich aan de buitenkant van de stam en takken en is het dode buitenste deel van de schors. Het bestaat uit kurk. De wanden van deze cellen zijn ontoegankelijk vanwege afzetting in de celwand, die de plant beschermt tegen allerlei externe invloeden, in de vorm van schimmels, bacteriën of schade.

Erg inspirerend voor een quilt. In  de loop van vele  jaren heb ik veel foto’s gemaakt.

Ik wist nooit welke techniek ik zou gebruiken. Totdat ik een workshop deed bij Isabelle Wiessler. In de coronatijd stond deze cursus online en voor mij was dat een zeer geslaagde verandering. We hebben een A4-formaat gemaakt. Ik experimenteerde veel en deed elke keer nieuwe experimenten. Dit is mijn eerste stap naar groter werk en ik ben behoorlijk uit mijn comfortzone gestapt.

Nu het klaar is, ben ik zeer tevreden over mijn werk. Er zullen nog vele werken volgen.

Detail Bark is healing

Detail Bark is healing

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.