Nijntje rugtas

Mijn kleinzoon Nout gaat binnenkort naar de peuterspeelzaal. Voor zijn drinkbeker en broodtrommel heeft hij een rugtasje nodig.

Ik had nog een “Nijntje” stof liggen en met het patroon dat ik kreeg tijdens een doe-avond van de quiltgroep “de Vlijtige Liesjes” (iets aangepaste vorm) was het een klein stapje om een rugtas te maken. Op een echte stoere tas hoort een voertuig. Mijn keuze viel op een gele  auto, welke nu op de  voorkant zit.

Op een groene katoenen lap heb ik een gele auto genaaid. De bodem is een rondje van  25 cm. doorsnede en de rugzak is gevoerd met een gele katoenen stof. De twee lagen heb ik door golvende en gestikte lijnen met elkaar verbonden.

Of het praktisch voor Nout is, in verband met de opening, zal de tijd leren.

6 gedachten over “Nijntje rugtas”

 1. Hallo Elfriede,

  De rugtas is leuk geworden, echt voor een jongen en weet je wat ook heel belangrijk is: hij hoeft niet te zoeken welke tas van hem is, want hier is geen tweede van. Ik hou van unica’s.

  Groetjes
  Janny

 2. super wat een mooie tas. wij hebben sinds 4 maand ook een kleinzoon. zou die tas wel voor hem willen maken. heb je ook een patroon van de tas? groetjes Mia

  1. Hallo Mia,
   de auto op de rugtas heb ik vanuit een Nijntje boek overgenomen en de grote van de tas heb ik zelf bepaald.Er moest een drinkbeker en een broodtrommel in passen.Een ronde bodem ( 25 cm doorsnede) en boven een tunnel met een koord er door heen en klaar is de rugtas.Veel succes ermee!
   groetjes Elfriede

 3. O Elfriede ik vind alles leuk & mooi gefeliciteert met jullie KLEINKIND prachtig
  hartelijke LENTE groeten (ver te zoeken )het mooie weer komt wel !Tiny

 4. Hallo Tiny,
  wat leuk iets van je te horen. Hartelijk dank voor je lieve groetjes en felicitaties.
  Ik wens je veel gezondheid toe quiltachtige groeten, Elfriede

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.